ultimate_dance_battle_2012_04.jpg

Choreografen | TUDB 2012

Michel_Froget_TUDB_Choreo.jpgMichel Froget (België)

Michel Froget, 38 jaar, is een internationale danser, leraar en choreograaf. Op jonge leeftijd was Michel geïnspireerd door de muziek van Michael Jackson. Hij was jarenlang actief als Michael Jackson imitator. 

Zijn liefde voor muziek en dans bracht hem in de wereld van musical, cabaret, tv en dans. Michel is opgeleid in klassiek en jazz door Isabelle Becquet (België) en verbreedde hierna zijn horizon door hiphop en jazz workshops te volgen in onder andere de Verenigde Staten.

Michel was werkzaam als choreograaf achter de schermen van het tv-programma ‘Move Like Michael Jackson’ en de show in 2009 ‘This Is Now’, een Benelux eerbetoon aan Michael Jackson. Hij heeft in binnen- en buitenland met vele artiesten gewerkt, waaronder 2 Unlimited, Belle Perez, Technotronic, Enrique Iglesias en Nathalie Cardone.

Michel is een actief lid van het dansgezelschap ‘The Groovies’. Daarnaast is hij artistiek leider van ‘Move’ en 'Danceacademy Tour' en co organisator van ‘Dirty Ballet’.

Jaakko_Toivonen_TUDB_Choreo.jpgJaakko Toivonen (Finland)

Jaakko Toivonen, 38 jaar en afkomstig uit Finland, kwam in 1995 naar Nederland en studeerde hier moderne dans aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam en aan de Rotterdamse Dansacademie, waar hij zich specialiseerde als choreograaf. In 2004 won Jaakko de derde prijs met de choreografie 'Bar' in de Internationale Choreografen Competitie in Hannover.

Jarenlang trainde Jaakko in latin en ballroom en danste hij samen met zijn partner Roemjana de Haan verschillende internationale wedstrijden. In 1996 werden ze Nederland Amateur Latin Kampioen en 1999 wonnen ze samen het Nederlandse professionele kampioenschap in de South American Showdance.

Jaakko is als choreograaf verbonden met Company Koorts. Jaakko heeft een herkenbaar eigen bewegingstaal ontwikkeld die rijk en organisch wordt genoemd. Zijn Scandinavische achtergrond is volgens velen te zien in doordachte bewegingen, een vleugje folklore en humor.

Jaakko heeft gejureerd in het eerste seizoen van ‘So You Think You Can Dance’ in Nederland. In Oekraïne is Jaakko actief als choreograaf latin en jurylid in de tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Dancing With The Stars’.

Min_Hee_Bervoets_TUDB_Choreo.jpgMin Hee Bervoets (België)

Onze jongste choreografe Min Hee Bervoets (26 jaar) volgde modern aan de Kunsthumaniora en ging naar het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze de lerarenopleiding voltooide. Haar allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel ‘The Power of Imagination'. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen.

Van 2005 tot en met 2008 nam Min Hee deel als danseres en choreograaf aan het jaarlijkse Fontys dansfestival te Nederland. Sinds 2009 werkt Min Hee daarnaast als leerkracht hedendaagse dans aan ‘De Kunsthumaniora’ te Wilrijk.

In 2010 startte Min Hee met CoCu, haar eigen danscompany, waardoor ze in de toekomst haar passie voor het maken en brengen van eigen stukken ten volle tot zijn recht kan laten komen. Datzelfde jaar werd ze ook benoemd tot ‘Ambassador of Contemporary Dance’ in België.

Tom_Stuart_TUDB_Choreo.jpgTom Stuart (Nederland)

Thom Stuart (46 jaar) verliet Limburg op zijn twaalfde voor de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn afstuderen in 1985 danste hij bij het Internationaal Folkloristisch Danstheater, Introdans, Scapino Ballet, Feld Ballets in New York en nog andere dansgezelschappen. Zijn choreografische start maakte hij bij Scapino, waar twee van zijn workshopstukken werden gebruikt. Zijn doorbraak kwam in 1992 met 'Gray Matter'.

Inmiddels heeft Thom ruim 40 grote en kleine dansstukken op zijn naam staan, voor festivals en gezelschappen in binnen- en buitenland. De laatste jaren maakt hij veel choreografieën voor zijn eigen stichting ‘De Dutch Don't Dance Division’, dat hij in 1997 samen met partner Rinus Sprong oprichtte.

Met zijn choreografieën won Thom verschillende prijzen, waaronder de Lucas Hoving prijs van de V.S.C.D voor 'Closet case and other short stories'. Verder is Thom actief als balletdocent aan onder andere de Rotterdamse Dansacademie.

Vincent_Vianen_TUDB_Choreo.jpgVincent Vianen (Nederland)

Vincent Vianen (27 jaar) heeft in binnen- en buitenland ervaring als uitvoerende danser en choreograaf van veel artiesten.

Op jonge leeftijd begon Vincent met danslessen volgen en kwam hij al snel terecht in verschillende dansgroepen. Zijn danscarrière raakte in een stroomversnelling toen hij in 2003 het Amsterdams dansfestival won samen met Trisha. Vincent professionele danscarrière startte toen hij voor Gio, JK, en Idols mocht dansen en choreograferen. Vanaf dat moment werd Vincent ook voor internationale dansshows geboekt door heel Europa.

Begin 2010 startte Vincent zijn carrière als danser in de Verenigde Staten, waar hij werd aangenomen als uitvoerende danser voor de concerten van Jermaine Jackson. En alsof dat al niet genoeg was, mocht Vincent met zijn grootste idool Usher optreden in New York en tijdens de MTV VMA Awards. Ook is hij te zien in de videoclip van Cee-lo Green. Vincent is in Nederland en België bekend als hiphop choreograaf in het succesvolle tv-programma ‘So You Think You Can Dance’.

 

DansPromotie NL