ultimate_dance_battle_2012.jpg

The Ultimate Dance Battle 2012

The Ultimate Dance Battle (TUDB) is een Nederlandse en Vlaamse wedstrijd/talentenjacht voor dansers en danseressen. De eerste edite van The Ultimate Dance Battle ging in zowel Nederland als Vlaanderen op 27 maart 2011 van start. We zijn nu toe aan de tweede editie van de battle, die op 4 maart 2012 van start gaat en opnieuw wordt gepresenteerd door Dan Karaty, Sean D'Hondt en Lieke van Lexmond. Dan Karaty is tevens ook juryvoorzitter in de liveshows. In de show strijden vijf choreografen met hun team tegen elkaar. De winnende choreograaf wint 25.000 euro, elke danser uit de winnende groep krijgt 5000 euro. De show is vergelijkbaar met het programma So You Think You Can Dance en X Factor.

In november 2011 is de inschrijvingsperiode voor het tweede seizoen van TUDB 2012 begonnen. Elke danser kon zich opgeven voor de auditie. De top 18 van het vierde seizoen van So You Think You Can Dance kregen een persoonlijke uitnodiging voor de audities van Dan Karaty, tijdens de finale SYTYCD 2011.

De auditierondes werden op 17, 18 en 19 januari 2012 opgenomen in een theater in Leiden. De dansers zijn dus opnieuw verdeeld, maar dit seizoen bij vijf nieuwe choreografen: Vincent Vianen, Michel Froget, Min Hee Bervoets, Thom Stuart en Jaakko Toivonen gaan vanaf 4 maart 2012 met elkaar de strijd aan in het nieuwe seizoen van The Ultimate Dance Battle!

 

DansPromotie NL