SYTYCD_2011_image.jpg

Nieuws | SYTYCD 2011

Rechtstreeks vanuit de organisatie, achtergrond van de dansers, voorbereidingen gedurende de weken en updates van de uitzendingen en liveshows. Volg het laatste nieuws via het officiële twitterkanaal van So You Think You Can Dance.

27 november 2011 - De grote finale ... winnaar So You Think You Can Dance 2011: NINA!!

Na 8 spannende weken is het dan eindelijk zover, het beslissende moment van de show: De grote finale. Alle dansers die liveshows haalden kwamen nog een keer voorbij. Het werd een emotionele avond vol met hoogstaand dansen. Helaas ook met wat teveel achtergrond informatie en gepraat, maar dat deed in ieder geval totaal niets af aan de kwaliteit van de finalisten: Anna-Alicia, Meysam, Nina en Anthony!

Eerst was het aan de dansers om met wisselende partners een show neer te zetten. Anna-Alicia danste met Anthony hiphop fast, met Meysam rumba en met Nina jazz. Nina danste met Meysam modern, met Anthony tango. Meysam en Anthony dansten samen hiphop.

Nadat de vier finalisten met ieder van elkaar een show en met zijn vieren een groepschoreografie gedanst hadden was het tijd voor de solo's. Helaas zou één van de vier vlak voor die solo's afvallen. Meysam en Anthony waren bij de laatste tussenstand als zwaksten aangewezen en zij bleven ook bij de eerste afvalronde over. Waar door de jury verwacht werd dat Anthony een goede kanshebber was om de laatste twee te bereiken moest hij tot ontsteltenis van al het livepubliek en de jury als eerste de finale verlaten. Onder een staande ovatie en zichtbaar geëmotioneerd kreeg Anthony nog veel lovende woorden, waarna hij toch echt het podium moest verlaten.

De solo's die volgden bood Anna, Nina en Meysam nog één keer de mogelijkheid om zich in hun eigen stijl te laten zien. Zoals enigszins verwacht viel na de solo's ook Meysam af. Voor het eerst zou de finale battle gaan tussen twee meisjes. Uiteraard is er met Els al een vrouwelijke winnaar, maar nooit ging de finale battle tussen twee meisjes. Anna-Alicia en Nina hadden die eer, wat het extra speciaal maakte omdat zij beiden technisch geschoold zijn. Het was vooral voor Marco Gerris dan ook leuk om te zien, omdat hij de battles echt vanuit zijn hiphop achtergrond kent.

Alle juryleden vonden dat het niveau dicht bij elkaar lag en dat er ook na 8 weken liveshows maar weinig verschil tussen Anna-Alilcia en Nina lag. Jan Kooijman, Marco Gerris en Dan Karaty zagen in Nina de nipte winares, Euvgenia Parakhina zag in Anna de winnares. Uiteindelijk was het aan het grote publiek en die kozen voor ... Nina!

20 november 2011 - So You Think You Can Dance 2011 finale gaat tussen...

Vorige week vielen Sedrig en Stephanie af. Met Sedrig viel ook gelijk de laatste technische danser af, iets wat Jan Kooijman als voormalig ballet danser erg betreurde. De laatste zes dansers dansten voor wat ze waard waren in de halve finale. Het niveau blijft verbazend hoog, zeker gezien de korte tijd van één week die de dansers hebben voor twee choreografiën, een groepsdans en een solodans.

Anthony en Nina worden als droomkoppel door de jury al een tijdje getipt voor de finale en ze lieten ook deze keer opnieuw zien waarom zij daar zo thuishoren. Niet alleen het dansen zelf, maar ook de partnering, de show en de attitude kloppen bij die twee. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het publiek deze twee graag terug ziet in de finale!

Anna-Alicia en Meysam zijn voor de jury niet altijd gelijkwaardig geweest. Anna-Alicia is net als Nina al vanaf het begin van de show een van de favorieten van de jury. Zij bewijst dat keer op keer en ze weet daarbij ook nog eens haar partner naar een hoger niveau te brengen. Wellicht is dat het grote voordeel geweest voor Meysam in deze halve finale. Hij heeft zich de afgelopen weken zeker ontwikkeld, maar hij blijft wat dansen betreft toch een beetje achter bij Anthony en wat persoonlijkheid betreft persoonlijkheid betreft juist weer bij Juvat. Toch bleek het publiek wel van Meysam gecharmeerd en wist hij zich naast Anthony te plaatsen voor de finale.

De afvallers in de 7e liveshow van So You Think You Can Dance 2011 zijn daarmee Juvat en Celine. Juvat had het ook zeker verdiend om in de finale te staan. Zijn persoonlijkheid, zijn danskwaliteiten en zijn enorme ontwikkeling gedurende de show spreken allemaal in zijn voordeel. Iedere dansstijl is voor hem als B-Boy nieuw, hij heeft niet een liveshow gebruik kunnen maken van het voordeel van zijn eigen stijl. Wellicht is zijn werkinstelling en zijn persoonlijkheid wel zijn grootste en beste stijl. Jammer dat Juvat de finale moet missen. Voor Celine zat het einde er al een beetje aan te komen. Ze is een prima danseres en een terechte halve finalist, alleen met de pech dat Anna-Alicia en Nina ook aan deze editie meedoen. Het verwachte einde voor Celine kwam dan ook in de 7e liveshow.

Let the final begin... zondag 27 november 2011...!!

6 november 2011 - de laatste 8 dansers van So You Think You Can Dance 2011 zijn bekend

Het wordt steeds spannender. De juryleden Dan Karaty, Euvgenia Parakhina, Marco Gerris en Jan Kooijman kunnen niemand meer redden. Zij mogen slechts nog advies geven. Dat bleek ook gelijk in de eerste liveshow waar alleen het publiek nog maar zal beslissen wie mag blijven, en wie SYTYCD 2011 zal moeten verlaten.

Het niveau blijft iedere week groeien en de dansers vergen steeds meer van zichzelf en van hun partners. De afgelopen weken leidde dat al eens tot wat conflicten, zoals bij Meysam en Stephanie. Alle dansers zullen vanaf nu een dance for your life moeten doen. Het publiek is zoals altijd laaiend enthousiast bij de verschillende shows, maar uiteindelijk blijft het toch spannend hoe ze er vanaf zullen brengen. Het blijft dan ook een verrassing voor de jury en het publiek welke danser en welke danseres er naar huis zal moeten.

Aangezien de jury niet meer bepalend is, was het voor alle dansers spannend. Bij de meisjes zijn er natuurlijk wel een paar favorieten voor de finale, zoals Anna-Alicia en Nina, maar ook Celine, Stephanie en de verrassende niet professionele danseres Marissa doen het steeds beter. Ondanks de enorme progressie die Marissa de afgelopen weken heeft doorgemaakt kreeg zij van het publiek toch net te weinig stemmen en moet So You Think You Can Dance 2011 in de 5e liveshow verlaten.

Ook bij de jongens was het ontzettend spannend. Sedrig is al een aantal keren gered door de jury, maar was in de vorige liveshow voor het eerst direct door. Meysam en Gianni werden door de jury gezien als mogelijke afvallers, terwijl Juvat en Athony zich steeds meer als favorieten voor de titel beginnen te ontpoppen. Sedrig en Gianni bleven uiteindelijk als laatste twee jongens staan en het was zichtbaar dat Sedrig zijn verlies min of meer al had geaccepteerd. Tot ieders verbazing bleek echter Gianni ineens de show te moeten verlaten. Een schok voor velen, behalve wellicht voor Euvgenia, die eerder al had aangegeven Gianni als afvaller te zien.

16 oktober 2011 - Einde liveshows SYTYCD voor Rebecca en Michiel

De tweede liveshow was er een met veel emoties. Anna Alicia en Juvat dansten een speciaal voor Anna Alicia gemaakte choreografie, die vanwege het verlies van haar erg emotioneel geladen was. Zo bleek dit ook voor Euvgenia Parakhina, die haar vader ook aan longkanker is verloren. Juvat wist Anna Alicia prima te steunen en was na afloop van de routine zichtbaar geëmotioneerd.

Ook voor Stéphanie en Meysam was het zo'n een emotionele avond. Meysam, die zijn vader en broer verloren is in Afghanistan, danste een geweldige choreografie en bracht zijn gevoel meer dan overtuigend over op de jury en het publiek. Stéphanie had het er op de training gedurende de week moeilijk mee, maar wist zich tijdens de show met gemak staande te houden en Meysam te ondersteunen.

Marissa en Michiel kregen vorige week het commentaar dat ze te amateuristisch overkwamen. Niet gek voor amateurs natuurlijk, maar deze week wilden ze daar wel verandering in brengen. Met een sexy cha cha wist Marissa de jury wel degelijk te verrassen, hoewel Michiel moeite had om in zijn enthousiasme macho over te komen. Met een behoorlijke routine openden zij de avond in ieder geval met enthousiasme. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor het publiek, want ze werden uiteindelijk wel veroordeeld tot de ´Dance for you life´.

Laura en William dansten een van de moeilijkste ballroom dansen, de slow foxtrot. Peter Bosveld had weer een leuke choreografie in elkaar gezet, net als de week ervoor met de tango voor Anna Alicia en Juvat. Laura, en voornamelijk William, wisten de stijle en de sfeer van de dans goed over te brengen en de jury was dan ook erg positief. Ook het publiek bleek enthousiast, want deze week hoefden zij beiden geen ´Dance for you life´ te dansen!

Sedrig en Rebecca kenden een nogal onrustige week. Hun perfectionisme en eigen werkwijzes botsten gedurende de repetities, waardoor de partnering wat achterbleef. Desondanks wisten ze toch een goede show neer te zetten, maar wisten opnieuw niet het publiek achter zich te krijgen. Voor de tweede week op rij moesten Sedrig en Rebecca opnieuw een ´Dance for your life´ dansen.

Over Nina en Anthony waren de jury en het publiek goed te spreken. Anthony, die de week eerder door Nina geholpen werd bij hun disco routine, wist dit keer Nina goed te helpen bij hun Hiphop Lyrical. Het enthousiasme tussen de twee is duidelijk zichtbaar en doet de kwaliteit van hun dansen goed.

Ook Gianni en Celine kregen positief commentaar, waarbij Gianni zelfs het compliment kreeg dat hij Celine perfect meenam en ondersteunde in de choreografie. Zonder afbreuk te doen aan Celine haar dansen, dat ook erg door jury werd gewaardeerd.

Het jongste koppel van So You Think You Can Dance 2011, Chrstiaan en Karen, kenden ook een lastige week. Al voor de eerste repetitie van hun disco choreografie van Laurent stootte Karen haar voet tegen de deur en moest voor hechtingen naar het ziekenhuis. Toch was hier tijdens de liveshow weinig van te merken. Het publiek bleek echter minder enthousiast en Christiaan en Karen waren ook gedwongen een ´Dance for your life´ te dansen.

De jury was het deze week niet unaniem eens over de eindbeslissing. Vooral bij de keus welke van de dames het programma moest verlaten was er onenigheid. Marissa werd geprezen en de jury wil meer van haar zien, zij werd direct doorgestuurd naar de volgende liveshow. Karen en Rebecca hadden beiden een mooie en technisch goede ´Dance for your life´ laten zien. De jury bepaalde uiteindelijk dat ze bij Rebecca aan haar dansen niet konden zien dat ze er met passie voor gaat en zij werd naar huis gestuurd. Jan Kooijman bleek het er aan zijn reactie te zien niet mee eens te zijn geweest, hij had eerder in het programma Rebecca dan ook een van zijn favorieten voor de eindzege genoemd.

Bij de jongens werd Sedrig opnieuw veilig gesteld door de jury, die zijn kwaliteit tot nu toe blijft waarderen boven het krijgen van te weinig stemmen. Misschien gaat het komende week met een nieuwe partner veranderen. Christiaan liet geen geweldige ´Dance for your life´ zien, in tegenstelling tot Michiel die er vol voor ging en de jury daar ook hun complimenten over gaven. De weinige ervaring en de te langzame aanpassing aan andere stijlen bracht de jury toch tot het wegsturen van Michiel.

9 oktober 2011 - De eerste SYTYCD afvallers: Sandrine en Jeffrey

De eerste liveshow van So You Think You Can Dance liet gelijk veel verschillende elementen van de dansers zien. Dat ze meerdere stijlen aankunnen is wel gebleken bij Boot Camp, maar een andere stijl overtuigend laten zien in een liveshow is toch wel even wat anders. Niet alle jury was dan ook overtuigd door de dansers, maar er waren er ook die veel lof kregen.

Anna Alicia en Juvat kregen het beste commentaar over hun tango en waren dan ook snel zeker van hun plaats in de volgende liveshow. Dat goed kunnen dansen niet de enige eis is voor een goed vervolg bleek wel toen Sandrine en William plotseling in de Dance For Your Life terecht kwamen, aangevuld met Sedrig en Rebecca en Jeffrey en Laura!

Rebecca werd snel verlost van de spanning, zij ging gelijk door naar de volgende liveshow. Sandrine en Laura bleven in spanning achter. Sandrine is een van de favorieten wat techniek betreft, wellicht zelfs de beste dame. Ze mist echter de emotie in haar dansen. Laura heeft daarentegen laten zien dat ze verschillende stijlen aankan en ondanks haar wat tegenvallende Dance For Your Life toch progressie laat zien. Dat laatste bleek uiteindelijk doorslaggevend voor de jury en zo had Sandrine de twijfelachtige eer om als beste technische dame, als eerste de show te mogen verlaten.

Bij de heren werd Sedrig snel van de spanning verlost. Een goede show en een goede Dance For Your Life hadden de jury gauw overtuigd. William had een goede show, maar een waardeloze Dance For Your Life. Jeffrey had de jury een goede show en een goede Dance For Your Life laten zien. Toch bleek ook hier de jury voor progressie te kiezen, en ondanks het goede niveau van Jeffrey mocht hij evenals Sandrine na de eerste liveshow van So You Think You Can Dance alweer vertrekken.

2 oktober 2011 - De 18 deelnemers aan de liveshows zijn bekend!

Na een zware bootcamp in cuba, waarbij de dansers tot het uiterste werden gedreven, vielen er 3 jongens en 3 meisjes af die niet naar de liveshows zouden doorgaan. De 18 overgebleven dansers zullen we de komende weken wel terug gaan zien! Ze zijn zich al volop aan het voorbereiden op de eerste liveschow op 9 oktober... het gaat weer een fantastisch seizoen worden met een geweldig hoor dansniveau!

25 september 2011 - Nog 24 dansers over... destination Cuba!!

Nadat de helft van de dansers na dag 1 van de bootcamp naar huis gestuurd werden, bleven er 50 dansers over. Van die 50 dansers kregen er 6 dansers direct een ticket voor Cuba, maar ook kregen 6 danserseen serieuze waarschuwing! Gianni, Jeffrey en Anneke kregen ook een waarschuwing van de jury, maar wisten zich uiteindelijk toch te bewijzen met hun 'dance for your life' en wisten zo alsnog een Cuba-ticket te verdienen.

Ook Shafiki werd naar voren geroepen. Voor hem hield 'So You Think You Can Dance 2011' ook op tijdens bootcamp. Dit overigens niet zonder succes. Hij krijgt verschillende workshops het komende jaar, om zijn techniek te verbeteren en om ervaring op te doen voor de editie van 2012... !!

Op zondag 2 september zien we het vervolg van de liveschow-selectie, als de 24 overgebleven dansers zich in Cuba moeten zien te bewijzen in partnering en Latijns Amerikaans dansen!

18 september 2011 - De audities zijn geweest, bootcamp here we come!

Na de vele leuke, grappige, mooie, maar bovenal ook goede audities is het nu tijd om in Bootcamp te gaan ontdekken of deze dansers zich ook in snel tempo kunnen ontwikkelen. En wij volgen het mee!

11 september 2011 - Carré passé, Antwerpen het toneel van de 3e auditie uitzending

De derde auditie uitzending, op zondag 11 september, vindt plaats in Antwerpen. Er zijn al veel geweldige, maar ook minder succesvolle, audities geweest in Carré in Amsterdam. De komende uitzendingen gaat de groep bootcamp dansers worden uitgebreid met talent uit voornamelijk België.

Na de uitzending van volgende week zondag kunnen we bekijken hoe de potentiële groep liveshow dansers het er vanaf brengt in Cuba.

2 september 2011 - Floris, winnaar SYTYCD 2010, bij opening Can Dance Studio Aalsmeer

Zondag 4 september zullen Euvgenia Parakhina, Peter Bosveld en Floris, de winnaar van de afgelopen editie van So You Think You Can Dance een workshop geven bij de opening van Can Dance Studio Aalsmeer. Eerder werd nog aangegeven dat Shaker bij de workshop aanwezig zou zijn, maar Euvgenia Parakhina maakte op 2 september bekend via facebook dat Floris erbij zal zijn.

Aanvang workshop: 16.00u
Meer informatie: www.candance.nl

31 augustus 2011 - Kaarten liveshows SYTYCD 2011 uitverkocht!

De kaarten voor de liveshows van So You Think You Can Dance zijn al uitverkocht. De run op kaarten was zo groot, dat er na de eerste auditie-uitzending al geen kaarten meer te krijgen zijn. Wel geeft de organisatie aan dat de kaartverkoop voor de finale nog niet is gestart. Er is dus nog een kleine kans om alsnog live het grootste dans spektakel van Nederland bij te wonen! 

 

DansPromotie NL